Den anden radio

Jeg har tidligere omtalt Third Ear, som et godt alternativ til DRs radiokanaler. Hvis man som jeg bruger radio i undervisningen, er der flere alternativer fx Den anden radio, som en kollega gjorde mig opmærksom på. De producerer en hel række gode montager. Desværre er deres feed ikke helt så elegant lavet, da man kun kan downloade dagens sendeflade, og altså ikke enkelte programmer. Det kræver derfor lidt tålmodighed, hvis man vil anvende et særligt uddrag. Men på deres hjemmeside kan de enkelte elementer streames direkte.

Til et forløb om radio er Gyldendals “Radiofortællinger” i øvrigt en god undervisningsbog, hvor DR har udarbejdet en gratis hjemmeside til med flere historiske klip.

Det er også oplagt at lade eleverne selv arbejde med radio med det store udbud af gratis Web 2.0 værktøjer, som efterhånden er til rådighed på nettet fx Podomatic. Læs i øvrigt min korte introduktion til at arbejde med podcasting.

God fornøjelse!

Dette indlæg blev udgivet i Dansk, Historie, Kultur, Web 2.0 og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar