QR Koder

Du har sikkert lagt mærke til dem i bybilledet. Små mærkværdige firkanter ofte i bunden af store reklamer. De ligner mest af alt et dårligt forsøg på et 3D-billede. Men det er de naturligvis ikke. Det kaldes en QR-kode, og kan læses med din smartphone. Du skal blot have et program, som kan læse koden med det indbyggede kamera. Ofte indeholder koden et link til en hjemmeside, som giver mere information om produktet. Men i princippet kan de også indeholde et link til et specifikt program el. lign. Der findes masser af gratis programmer, som gør det muligt at lave sine egne QR-koder. Hvad du skal bruge det til, er det store spørgsmål.

Vejle har et interessant projekt, som måske kan overføres til din skole. De sætter koder på bøger på biblioteket. Hver enkelt kode linker til en anmeldelse af bogen, som eleverne selv har skrevet. Se den korte video her:

Måske man kunne gøre noget lignende, men hvor de også forklarer, hvilke opgaver bogen er særligt anvendelig til, hvilke afsnit der er relevante m.v. Alt sammen skrevet af eleverne selv.

qrcode

Dette indlæg blev udgivet i Dansk, Historie, Web 2.0 og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar