Google docs i undervisningen

Jeg er nødt til at nævne Google docs, som i min undervisning har været en øjenåbner. De fleste vil med det samme sige, at de muligheder som ligger i fx at skrive i synkront i samme dokument, også findes andres steder. Men her er det så intuitivt, at det faktisk virker.

Fordelen er samtidig, at man som underviser faktisk ikke behøver have adgang til alle elevers email-adresser, eller tvinge dem til at oprette en Google-konto for at kunne anvende det i undervisningen. I stedet kan man blot dele fx sit spørgsmålsark til timen som et link, og så kan eleverne skrive direkte i dokumentet.

Dokumentet kan fx indeholde dagens arbejdsspørgsmål, som eleverne så udfylder fælles i gruppen. Der kan snildt arbejde 6-8 elever i samme dokument. Kommer man over 12, begynder enkelte problemer at melde sig. Derfor kan det være en fordel fx at oprette et til hver gruppe.

Dette indlæg blev udgivet i Dansk, Historie, Web 2.0 og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar