Dansk, norsk, svensk, finsk, islandsk litteratur

Det kan være svært at finde plads til de øvrige nordiske forfattere, når der står litteraturhistorie på programmet. Det gælder måske særligt den nyeste litteratur, hvor jeg personligt har svært ved at orientere mig i nye hotte forfattere.

Nordisk Forfatteratlas på dr.dk er en guldgrube. Ikke alene får du serveret en hel række nordiske forfattere med tilhørende interviews, henvisninger m.m. Men ydermere giver det mulighed for at gå på opdagelse i deres inspirationskilder. For eksempel peger det ikke overraskende på, at der er sammenhæng mellem Helle Helle, Per Petterson og Herman Bang. Det er måske nok logisk for en underviser, men prøv at sætte eleverne på opgaven, og lad dem finde inspirationskilder og udforske nye forfattere. Eller lad dem selv lave et interaktivt forfatteratlas i fx Mind42
.

 

Dette indlæg blev udgivet i Dansk, Web 2.0 og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar