Dansk og dialekter

Er de ved at uddø eller lever de i bedste velgående? Det kommer an på hvem man spørger, for meningerne om dialekter er så delte, at det kan svært overhovedet at diskutere.

Der er dog hjælp at hente, hvis man i første omgang blot vil finde ud af, hvilke dialekter der findes i Danmark. KUAs interaktive dialektkort er et fremragende undervisningssite, hvor eleverne selv kan blive sendt på opdagelse og høre dialekter fra alle dele af landet.

Det kan der komme gode diskussioner ud af. Det er fx interessant at bede dem undersøge, hvilke dialekter de kan forstå, hvilke de synes er sexede, grimme, fornemme osv. Herefter kan der komme en god diskussion om sprogholdninger frem, og lære dem at skelne mellem normative og deskriptive betragtninger.

God fornøjelse!

Dette indlæg blev udgivet i Dansk, Kultur og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar