Film i historieundervisningen

Som de fleste ved, er det oplagt at anvende filmklip i historieundervisningen. Det svære er ofte at finde de gode klip. Youtube er det oplagte sted at lede, men for det første kan det være svært at finde det rigtige, og for det andet glemmer man ofte fra gang til gang, hvilke klip der var gode.

Der findes heldigvis efterhånden en del gode såkaldte “kanaler” i Youtube, som fx institutioner har oprettet. Særligt Århus Universitets fremragende Danmarkshistorieprojekt har en kanal, som er værd at følge. Odense Bys Museer har en tilsvarende og Nationalmuseet.

Hvis man opretter en konto i Youtube (en Google-konto) og logger ind, er det samtidig muligt at oprette egne afspilningslister, som man kan dele med sine elever. Det giver mulighed for fx at give dem to-tre videoer, som de enten skal se derhjemme, eller som de kan arbejde med i timerne.

 

 

Sidst men ikke mindst findes der en del arkiver udenfor Youtube. To af de største med originale filmklip er Critical Past og British Pathé. De er begge gratis, og eleverne kan dermed fint arbejde med dem i timerne. Desværre giver de ikke mulighed for at vise klippene i fuldskærm, så de er mest anvendelige til elevarbejde, og ikke på projektoren for hele klassen.

Dette indlæg blev udgivet i Historie, Web 2.0 og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar