Tidslinje i Dipity over afkoloniseringen

Jeg har lige fået afprøvet værktøjet Dipity, som jeg nævnte i sidste uge. Det virker ganske udemærket, selvom det kan køre lidt langsomt til tider. Det virker ikke at logge ind med Facebook (hverken for mig eller de 14-16 elever der prøvede), til gengæld er det super nemt at oprette sig som bruger.

Her er eksemplet fra timen på en tidslinje over afkoloniseringen.

Den blev udarbejdet som udgangspunkt for et nyt forløb. Den skulle gerne give et overblik over et emne, som de færreste måske kender så godt. Samtidig skal den supplere de moduler, som omhandler enkelte af begivenhederne. Her kan der så også blive skrevet ekstra på. I par fik de to lande, som de skulle skrive ind på tidslinjen med bestemte fakta tilknyttet.

Det er oplagt at bruge værktøjet i dansk-historie-forløbet i slutningen af 1.g. Her kan det måske give eleverne et bedre indblik i sammenhængen mellem de to fag. Sådan et eksempel kommer senere.

Dette indlæg blev udgivet i Historie, Web 2.0 og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar