Digitalt mindmap og skriftlig dansk

Jeg har tidligere nævnt, at mindmapværktøjet Mind42 kan bruges som udgangspunkt for en skriftlig aflevering. I dette tilfælde tog vi udgangspunkt i min artikel om læserbrevet og fandt synspunkter i eksemplet om de uselvstændige unge.

Herefter brainstormede vi i fællesskab på tavlen omkring eksempler og argumenter for og imod, at unge i dag er uselvstændige. Det kom der dels en sjov, og af og til ophedet debat ud af. Men samtidig kom der også dette fine Mindmap, som de herefter skal bruge til at skrive et kort svar på læserbrevet til næste gang.

Øvelsen kunne laves med udgangspunkt i alle mulige spørgsmål, og fordelen er, at eleverne kan koncentrere sig om at diskutere, fordi de ved mindmappet er delt digitalt, så de kan vende tilbage til det.

Dette indlæg blev udgivet i Dansk, Web 2.0 og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar