Ordet fanger

Det sproglige område i faget dansk kan udfordre nogen. For hvordan skal man gribe det an, hvis det ikke bare handler om at se på argumentation og retorik? Den nye dokumentar “Ordet fanger” kan være en indgangsvinkel til andre dele af stofområdet, fordi den tager sprogsociologiske problemstillinger op, uden at det bliver for teoretisk. Snarere tværtimod. For filmen kan også sagtens anvendes i det mediemæssige stofområde. Når man ser dokumentaren, er den langt fra et objektivt indlæg i debatten. Med dens klipning og virkemidler stiller den sig i høj grad i den ene grøft, og det kan også være interessant at diskutere med eleverne, om det er en fordel. Eller om den i virkeligheden bare graver grøfterne endnu dybere, når den allerede i indslaget citerer Viktor Klemperer.

 

Der findes samtidig et par gode idéer til samarbejde både særfagligt og mellem fagene på DFI. Selve filmen ligger for øjeblikket på DR NU, men også på Filmstriben. Den varer kun en halv time, og derfor kunne eleverne i princippet have den for som lektie derhjemme.

God fornøjelse!

Dette indlæg blev udgivet i Dansk og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar